Help De Hoop Duurzaam Onder Dak!

Molen de Hoop in Hellendoorn maakt kans op de Molenprijs 2017. Als De Hoop de meeste stemmen heeft dan winnen wij de titel. Stemmen kan via: www.molens.nl/dehoop.

De kans om die titel te winnen is groot omdat De Hoop, als enige molen in Noordoost-Nederland, genomineerd is voor deze prijs. Stemmen kan via www.molens.nl/dehoop De vakjury van de vereniging De Hollandsche Molen, de vereniging die namens de Bankgiroloterij de molenprijs begeleidt, heeft Molen de Hoop Hellendoorn samen met 3 andere molens in Nederland genomineerd. Eén staat op Texel, een andere molen in Arnhem en de derde bij Venray.

Bij Molen De Hoop draait het om het historische ambacht van molenaar én om verantwoorde streekproducten. Maar De Hoop draait ook om educatie, om bewustwording en om energie. Sinds 2014 zorgt een tweetal moderne generatoren ervoor dat De Hoop in zijn eigen energiebehoefte kan voorzien. En de ambitie is ook om De Hoop, nog meer dan nu, te maken tot een ontmoetingspunt voor inwoners en bezoekers van Hellendoorn.

Als de Hoop de titel Molenprijs 2017 wint, dan wordt het bedrag van € 50.000,00 gebruikt om het informatiecentrum af te maken. Wat dacht je van toiletten en verwarming. Maar ook een glazen verbinding tussen de monumentale molen en het nieuwe centrum kan dan worden gerealiseerd. Bezoekers en toeristen kunnen dan het hele jaar door genieten van deze prachtige molen.

Hoe kun je helpen?
Je kunt je stem uitbrengen op Molen de Hoop. Dat kun je doen door elk emailadres dat je hebt in te vullen op molens.nl Daarna kruis je het vakje aan dat je 18+ bent en druk je op de rode knop “Stemmen”. Moet je wel even in je postvak kijken want dan krijg je een bevestigingsmail van de Hollandsche Molen. Die moet je openen en klikken op “Stem bevestigen”. Dan is je stem pas geldig. Elke stem is sowieso € 1,00 waard. Dus winnen we de titel niet dan ontvangen we toch een fikse bijdrage!

Help je mee om de molenprijs naar Overijssel te halen?

Wil je u meer informatie? Kijk dan op de facebookpagina van Molen de Hoop Hellendoorn molen de hoop of de website: www.molendehoop.nl Alvast dank voor de support.

Molenaar Jan van de Beld & Stichting Vrienden van Molen de Hoop