Kaliber Kunstenschool te gast bij Muziek-Onder-De-Trap

Muziekkring Hellendoorn geeft vandaag het Onder-De-Trap podium aan de talentenklas ‘Klassiek’ van de Kaliber Kunstenschool. Julie Aboalwy, Elianne den Bakker, Frank den Bakker, Daphne van ’t Erve, Nienke Lankamp, Armand van Dijk (winnaar Klassiek Talent 2016), Elsa Tijhof (eervolle vermelding Klassiek Talent 2017), Thalisa Jagt en Wieke Kramer maken deel uit van deze speciale klas en zij verzorgen het programma van deze avond.

Talenten uit speciale klas gaan voor klassiek
De talentenklas ‘Klassiek’ maakt onderdeel uit van een complete talentstroom binnen de Kaliber Kunstenschool. Naast de Klassieke tak zijn er ook talentklassen voor pop muziek, dans, theater en is er een “Jeugdkunstacademie”. In zo’n speciale klas kom je niet zo maar terecht, je mag pas deelnemen na het doen van een auditie waarbij wordt beoordeeld of je geschikt bent. Talent en motivatie vormen de meest belangrijke criteria. Voordelen van het deelnemen aan de talentenklas zijn dat de leerlingen meer tijd krijgen voor de wekelijkse lessen en dat ze naast de reguliere lessen ook workshops aangeboden krijgen. Gedurende het leerjaar worden er enkele concerten samengesteld waarin de leerlingen kunnen laten horen wat ze muzikaal in huis hebben en waarbij ze natuurlijk de nodige podiumervaring opdoen.

Veel van de leerlingen uit de talentenklas zijn ook actief deelnemer aan concoursen zoals het ‘Prinses Christina Concours’ of het ‘Jeugd Muziek Concours Oost’. De talentenklas ‘Klassiek’ van de Kaliber Kunstenschool bestaat momenteel uit 14 leerlingen variërend in de leeftijd van 11 tot 18 jaar, die instrumenten bespelen zoals piano, viool, dwarsfluit, hobo, trompet en trombone. Vandaag laat een gedeelte van de talentenklas van zich horen. Mocht u nou nog meer willen horen van deze talenten: op zaterdag 7 april is de volledige talentenklas te beluisteren tijdens de ‘Jong Talentendag’ op Landgoed Singraven in Denekamp.