Routes

 1. Smaakfietsroute Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

  Ontdek en proef Salland!

  Een tocht die u kennis laat maken met de Sallandse Heuvelrug en het omliggende platteland, gecombineerd met enkele culinaire stops bij restaurants waar u kunt genieten van producten uit de streek. Onderweg is er de mogelijkheid om een aantal leveranciers van streekproducten te bezoeken. Ook is er een aantal musea in de route opgenomen die u kennis laten maken met de natuur en historie van Salland.

 2. FeelFood

  Op weg naar echt eten!

  Het leven op het platte land van Overijssel is puur en ongecompliceerd. Dat proef je in de lekkere lokale producten die met veel liefde gemaakt worden.

 3. Fietsnetwerk Twente en Salland

  Twente en Salland hebben een uitgebreid en uniform bewegwijzerd fietsnetwerk. De routes zijn aan elkaar gekoppeld door een knooppuntensysteem. Daardoor kan de fietser telkens overstappen op een andere route.

 4. Wandelnetwerk

  Twente heeft een uitgebreid wandelnetwerk dat de bezoeker kennis laat maken met het prachtige Twentse landschap. Oude en nieuwe routes zijn hierin met elkaar verbonden tot in totaal 455 routes. Die zijn samen 3500 km lang.

 5. MTB-netwerk

  Regio Twente ontwikkelt in nauwe samenwerking met de Provincie Overijssel, de 14 Twentse gemeenten, MTB-verenigingen en grondeigenaren/beheerders een aaneengesloten mountainbike routenetwerk in Twente.

 6. Paardrijnetwerk

  Paardrijnetwerk Twente is een knooppuntensysteem dat meer dan 1000 kilometer gemarkeerde paardrijroutes aan elkaar koppelt. Over de Sallandse Heuvelrug, langs de venen van Twenterand, via het Nationaal Landschap Noordoost-Twente, door het grenzeloze Haaksbergen en rond de landgoederen van Hof van Twente; het Paardrijnetwerk Twente brengt je op de mooiste plekjes.

 7. Woeste Route Sprengenberg

  26 september 2016


  WOESTE ROUTE SPRENGENBERG

  Voor de liefhebbers van een stevige dagwandeling is er sinds kort de Woeste Route over de Sprengenberg. Een tocht van 18 kilometer over de glooiende heide, door woeste bossen, langs de natuurontwikkelingsparel Fazantenwei en door landgoed Sprengenberg.

 8. ATB routes Sallandse Heuvelrug

  Op de Sallandse Heuvelrug zijn twee mountainbikeroutes uitgezet. Mooier kan het niet: onverharde paden, voor Nederlandse begrippen grote hoogteverschillen en een gevarieerd landschap. Je fietst door bossen, over heidevelden, "berg op" en "berg af".

 9. De Waterroute

  Deze route is 43 kilometer lang en heeft als rode draad het fietsen langs het aanwezige water in de gemeente Hellendoorn.

 10. Goapad

  Het Goapad is een dorpswandeling waarbij u verschillende oude gebouwen, beelden en musea tegenkomt.

 11. Bos, Heide & Waterroute

  32,4 km

  Deze route laat u kennis maken met een klein stukje Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug,de Regge, maar ook met het natuurgebied het Wierdense Veld.

 12. Rondje Hellendoorn

  Een bewegwijzerde fietsroute van in totaal 41 km. De route is op verschillende momenten in te korten. De informatie hierover staat in het routeboekje. Dit boekje is verkrijgbaar bij Tourist Info/VVV Hellendoorn en Tourist Info/VVV Nijverdal.