Routes

 1. Smaakfietsroute Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

  Ontdek en proef Salland!

  Een tocht die u kennis laat maken met de Sallandse Heuvelrug en het omliggende platteland, gecombineerd met enkele culinaire stops bij restaurants waar u kunt genieten van producten uit de streek. Onderweg is er de mogelijkheid om een aantal leveranciers van streekproducten te bezoeken. Ook is er een aantal musea in de route opgenomen die u kennis laten maken met de natuur en historie van Salland.

 2. Woeste Route Sprengenberg

  Voor de liefhebbers van een stevige dagwandeling is er de Woeste Route over de Sprengenberg. Een tocht van 18 kilometer over de glooiende heide, door woeste bossen, langs de natuurontwikkelingsparel Fazantenwei en door landgoed Sprengenberg.

 3. Autoroute

  Een prachtige route die u kennis laat maken met de mooie omgeving van Hellendoorn-Nijverdal.

 4. Ommetje Haarle

  Wie Haarle zegt denkt gelijk aan mooie lanen, glooiende heidevelden en bossen van de Sprengenberg met Huis Sprengenberg (Palthetoren) als letterlijk hoogtepunt.

 5. FeelFood

  Op weg naar echt eten!

  Het leven op het platte land van Overijssel is puur en ongecompliceerd. Dat proef je in de lekkere lokale producten die met veel liefde gemaakt worden.

 6. Goapad

  Het Goapad is een dorpswandeling waarbij u verschillende oude gebouwen, beelden en musea tegenkomt.

 7. Rondje Hellendoorn

  Een bewegwijzerde fietsroute van in totaal 41 km. De route is op verschillende momenten in te korten. De informatie hierover staat in het routeboekje. Dit boekje is verkrijgbaar bij Tourist Info/VVV Hellendoorn en Tourist Info/VVV Nijverdal.

 8. ATB routes Sallandse Heuvelrug

  Op de Sallandse Heuvelrug zijn twee mountainbikeroutes uitgezet. Mooier kan het niet: onverharde paden, voor Nederlandse begrippen grote hoogteverschillen en een gevarieerd landschap. Je fietst door bossen, over heidevelden, "berg op" en "berg af".

 9. De Nijvere Loper

  Wie al wandelend de bezienswaardigheden van het dorp Nijverdal wil bezichtigen, kan het best gebruik maken van de stadswandeling ‘De Nijvere Loper’. In anderhalf uur tijd legt u een afstand af van ongeveer zes kilometer en wordt u langs de mooiste plekjes van het dorp geleid.