Paarse Loper

Beleefweken van de Sallandse Heuvelrug

locatie
Op en rond de Sallandse Heuvelrug

De Sallandse Heuvelrug verandert elk jaar weer in een prachtige paarse zee van bloeiende heide. Om van dit schouwspel te kunnen genieten worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Zie, proef, ruik en beleef de paars gekleurde Sallandse Heuvelrug

Denkt u zich eens in: u staat bovenop de Holterberg. Het is half augustus, de zon op uw gezicht, bijen zoemen over de paarse heideplantjes. Voor u strekt zich de ‘Paarse Loper’ zich uit, een overweldigend tapijt van paarse heide. Een intens en prachtig schouwspel. In deze bijzondere periode spelen de ondernemers op en rondom de Sallandse Heuvelrug in op deze beleving door met een uniek aanbod te komen, zodat u niet alleen in de natuur kunt genieten van wat de Sallandse Heuvelrug in deze korte periode heeft te bieden. Beleef, proef, ruik en zie alles wat paars is in diverse arrangementen in de periode van 19 augustus tot en met 3 september.

Wandelen op de paarse heide
Al wandelend kunt u uw hart ophalen in de prachtige natuur op de paarsgekleurde Sallandse Heuvelrug. Tijdens de Eindeloze Heuvelentocht, een meerdaagse wandeltocht, kunt u onthaasten en uw ogen de kost geven in het oogstrelende landschap. Ervaren gidsen nemen u mee de heide op en laten u kennis maken met de schaapsherder en zijn kudde. Ook de boswachter staat voor u klaar. Hij vertelt boeiend over de Sallandse Heuvelrug, waar in deze beleefweken diverse bijenkorven staan en de bijen hard werken om echte Sallandse heidehoning te maken. Ook mindervaliden kunnen deelnemen aan deze belevenissen tijdens een speciaal voor hen georganiseerde toertocht. En als u dan moe maar voldaan terugkomt uit de natuur, dan is er nog een gezellige heidemarkt op 19 augustus bij Natuurmuseum Holterberg en kunt u meebeleven hoe de imkers honing slingeren op landgoed de Sprengenberg.

Rondrijden op de Sallandse Heuvelrug
U bent geen wandelaar? Geen probleem. Ook op diverse andere manieren kunt u de Holterberg beleven. Omhult u zich met paars tijdens een mountainbike tocht of ervaar de ‘Paarse Loper’ vanuit een Toek Toek. Onderweg stapt u even uit bij één van onze gastvrije horecagelegenheden om de inwendige mens te versterken. Geen zin om ’s avonds weer naar huis te gaan omdat u nog niet alles heeft gezien. Dan kunt u gezellig blijven overnachten in één van de vele accommodaties rondom de Sallandse Heuvelrug.

Meer informatie vindt u op www.paarseloper.nl. Hier vindt u onder andere een activiteitenkalender, (verblijfs)arrangementen en 'paarse menu's'. Bij sommige activiteiten is vooraf inschrijven bij de betreffende organisatie nodig.