The Royal Ballet: Anastasia (MacMillan) ARTHOUSE

EXPRESSIONISTISCH BALLET

€ 7,50 - € 9,50
ZINema, Nijverdal

Dit seizoen kunt u bij ZINema genieten van de beste opera- en dansvoorstellingen die worden vertoond op het witte doek. Door de sublieme geluidskwaliteit en close-up beelden lijkt het alsof u de voorstelling ter plekke bijwoont. U heeft altijd het beste zicht. Dit seizoen worden met name de opera's en balletten van The Royal Opera House of London vertoond. Vanavond het verhaal van de jonge Russische groothertogin Anastasia Romanov en haar familie.

Choreograaf Kenneth MacMillan creëerde aanvankelijk Anastasia als een eenakter voor het Deutsche Oper Ballet/Berlijn in 1967. Hij was geïnspireerd door het waar gebeurde verhaal van Anna Anderson, een vrouw die heilig geloofde dat zijzelf Anastasia was, de jongste dochter van de laatste Tsaar Nicholaas II en de enige overlevende van de moord op de Romanovs in 1918. Het publiek moet zelf maar beslissen of Anna’s claim legitiem is en daarom creëerde MacMillan een expressionistische ballet op muziek van Martinu’s zesde symfonie, waarin Anna wordt bezocht door verwarrende nachtmerries over de moord op haar familie en haar ontdekking in het Berlijn van 1920.