Herfstvakantie op de Holterberg

Volop Herfstactiviteiten bij Natuurmuseum Holterberg

locatie
Natuurmuseum Holterberg, Holten

Holten – Iedere dag in het natuurmuseum Herfstknutselen, spannende speurtochten en in het Bos van Daantje Das op zoek naar Paddenstoelen. Bovendien is er tot eind dit jaar de interactieve tentoonstelling “Reecapriolen”.

Maandag 16 en 23 oktober
Speciaal voor kinderen, een paddenstoelsafari in het Bos van Daantje Das. Samen met de Rangers van het natuurmuseum beleven de kids het herfstbos. Na afloop van de tocht krijgen de deelnemers een “Safaridiploma”. Deelname: € 4,00 per persoon. Het begint om 11:00 uur. Reserveren.

Donderdag 26 oktober
Gezinswandeling, broodjes bakken en kastanjes poffen Om 1100 uur start een gezellige gezinswandeling door de herfstige Holterberg. De start is op het Holterbergplein de rangers van het natuurmuseum gaan voorop. Na afloop kunnen de deelnemers op het plein een lekker broodje bakken, kastanjes poffen en natuurlijk is er hete chocolademelk. Deelname aan de wandeling is € 4,00 per persoon, incl. broodje bakken. Reserveren.

Zaterdagavond 28 oktober
Tijdens de Nacht van de Nacht, nemen de natuur-gidsen en verhalenvertellers van Natuurmuseum Holterberg u mee over de paden van de nachtelijke Holterberg. Het wordt een donkere en mysterieuze tocht door de bossen naar de heide. Onderweg zal de heks van het Numendal Old Minneke mogelijk haar verleidelijke klanken laten horen. Op de heide, waar het echt donker is, wordt u de weg langs de sterrenhemel gewezen waar Cassiopeia en de Dolfijn schitteren.
We starten om 21.30 uur, deelname kost € 7,50 (kids € 4,50) en dat is inclusief onderweg een pittig drankje. Reserveren.

Zondag 22 en zondag 29 oktober
Demonstratie prepareren door preparateur Jentai van Grevenhof in het natuurmuseum. Vanaf 13.00 uur.

Natuurmuseum Holterberg. Holterbergweg 12 in Holten.

Reserveren: tel. 0548-361979 of info@museumholterberg.nl