Kerstconcert van Wolga Kozakken in ZINiN Theater

Tussen het sfeervolle decor zingen de Wolga Kozakken op donderdag 21 december de sterren van de hemel. De zangers zingen zonder elektronische versterking, begeleid door akoestische instrumenten. Kom genieten van het heerlijke gezang in het ZINiN Theater.

De Wolga Kozakken verwarmen de koude decemberdagen
Hoe de Wolga Kozakken de schakeringen in de menselijke stem maken is indrukwekkend. Het ongelooflijke bereik van de lage basstem tegenover de met een kopstem gezongen tenorpartij doet beseffen hoe krachtig en ook hoe fragiel de stem kan klimmen. Met deze prachtige stemmen kan het Russische koor de erg koude decemberdagen heerlijk verwarmen. Dit doen ze fantastisch met diepe mannenstemmen en virtuoze solisten en met kerstliederen van eigen bodem. Ook populaire nummers zoals ‘Kalinka’, ‘Wolga Bootsman’ en ‘White Christmas’ kunnen de heren als geen ander zo mooi laten klinken in de theaterzalen. De heren laat iedereen op hun puntje van de stoel zitten en dat de hele avond lang.

De geschiedenis van de Wolga Kozakken
De geschiedenis van de kozakken koren gaat terug naar 1925 toen veel Russen op de vlucht waren geslagen waren voor geweld. Stalin en Lenin ontwikkelden een politiek waarbij het Internationaal communisme en het Russisch nationalisme werden gebundeld in een totalitair regiem. Wie het niet eens was met de leiders moest vrezen voor zijn leven en dat bracht een vluchtelingenstroom op gang onder andere richting Europa. Hun culturele achtergrond werd bewaard, doordat de vluchtelingen de oorspronkelijke rituelen bleven herhalen, daaronder begrepen gezongen kerkmuziek en folkloristische liederen.