Routenetwerken twente

In Twente ligt bijna 10.000 kilometer aan verschillende soorten routenetwerken die jaarlijks worden gevolgd door meer dan vijf miljoen toeristen en bewoners. Routenetwerken Twente bestaat uit het Fietsnetwerk, het Wandelnetwerk, het MTBnetwerk, het Paardrijnetwerk en het Autonetwerk. Het is een toegankelijk systeem voor verschillende doelgroepen met verschillende toeristische infopunten en overstappunten.

 1. Fietsnetwerk

  Twente heeft een uitgebreid en uniform bewegwijzerd fietsnetwerk. De routes zijn aan elkaar gekoppeld door een knooppuntensysteem. Daardoor kan de fietser telkens overstappen op een andere route en het fraaie Twentse coulisselandschap, de steden en de natuur langs verschillende wegen zien en beleven.

 2. Wandelnetwerk

  Twente heeft een uitgebreid wandelnetwerk dat de bezoeker kennis laat maken met het prachtige Twentse landschap. Oude en nieuwe routes zijn hierin met elkaar verbonden tot in totaal 455 routes. Die zijn samen 3500 km lang.

 3. MTB netwerk

  Regio Twente ontwikkelt in nauwe samenwerking met de Provincie Overijssel, de 14 Twentse gemeenten, MTB-verenigingen en grondeigenaren/beheerders een aaneengesloten mountainbike routenetwerk in Twente.

 4. Paardrijnetwerk

  Een knooppuntensysteem dat meer dan 1000 kilometer gemarkeerde paardrijroutes aan elkaar koppelt. Over de Sallandse Heuvelrug, langs de venen van Twenterand, via het Nationaal Landschap Noordoost-Twente, door het grenzeloze Haaksbergen en rond de landgoederen van Hof van Twente; het Paardrijnetwerk Twente brengt je op de mooiste plekjes.